Tuesday, July 28, 2009

hohohoho...



gambar 1: yg mungkin aku beli...


gambar 2: aku suke giler.. tp tak mampu..












gambar 3: kamal suke...suke tengok aje...

pernah tak korang dengar.. kereta merajuk???
aku pun tak tau nak percaya atau tak mende ni...
aku mmg ade plan nak tukar kereta tp bukan lah dlm mase terdekat ni...
tahun 2009 ni menyaksikan tahun pengeluaran duit secara berjemaah oleh aku dengan kamal... sbb beli rumah yg kitorang duduk skang ni.. orang lain beli rumah baru sure feel nak amsuk rumah baru tuh excited dan lain mcm sikit. kitorang?? hehhe beli rumah buruk saja, rumah yg dah berusia lebih 30 thn kot. aghh tak kisahlah tu, yg penting aku suke dan senang nak access ke mana hala. byr duit lawyer, duit itu ini.. habis gak la simpanan aku... tp still kena menyimpan jugak sbb aku plan nak buat sikit reno.. tu pun tak tau bile.semuanya planning sahaja. tunggu dan lihat. so far rumah tu tak de rosak pape cuma BURUK dan comel je la... leaking ke hape ke mmg tak de. boleh la berteduh kami anak beranak.
ok balik smeula psl kereta... hari tuh dlm bulan lepas, kamal ade ckp2 psl bab kereta ni. dia bukan ckp apa pun, cuma tanya 'nak tukar thn ni ke, tunggu thn depan, sbb road-tax mati august ni'... aku jwb... 'thn depan...klu boleh tanak la tukar..kite beli lagi satu la...' sbb aku giler babs sayang satria yg putih tak putih ni.. byk jasa satria ni kat aku. aku pun selesa sbb dia tak pernah buat aku susah.. baik dr segi parking keta ke, atau rosak ke... demam sikit2 tu biasala..
esok lps kamal ckp saja... satria nih terus buat hal.. tak de idea aku...tetiba je brek bunyi..pdhal brake disc dan brake plate baru je ganti... pastu next day nya, masa aku pergi beli foods utk lunch, kereta aku kena langgar dek pompuan cina yg baru balik amik anak dia dari skolah. aghhh..mencik. tp aku cool je. lantak situ, pecah gak la cover lampu signal aku tu sblh driver.
dan latest pagi tadik, hampir2 aku langgar toyota avanza maroon depan aku.. avanza tu mengelak accident peugeot-saga depan dia, kat simpang batu caves-jln kuching.. perghhh... berdebar-debaruddin aku...sib baik la aku sempat brek...org belakang aku berasap dia punye tayar..aku ketor dan-dan tu jugak..iskkk satria weyy hang jgn buat hal pagi2 buta ni...
sampai la aku masih rasa ngeri...
bertahan lah wahai satria....
gambar robot : kalau boleh transform mcm ni, sure kamal beli...

3 comments:

Faris Daniel said...

biasalah ana...nak kene kan...tp sygkan kete satria ko..jgnlah suh kamal jual..beli baru hehehhe....(bertanduk aku nak suh ko laki bini beli kete baru hahahha)

CAK said...

tanduk tu aku perlukan mart.. heheheheheh

shidaaziz said...

aku dah kena dah. memang jangan le dibuat kata nak jual.