Monday, January 28, 2008

projek suka-suki



first of all ..a bunch of thanks goes to MamaFaMi for her helpful recipe, tips and bla bla bla pok pek pok pek..
Mama, finally cak berjaya juga buat ROTI!!! yahooooooooooo...
okeh projek nih mmg projek suka² shj.. weekend baru nih ade fishing fest di office cak. a friend of mine called and bgtau ajak berniaga during that pesta memancing... okeh, since FP dah tak bley bukak dari ofis, aku pun decide utk carik mangsa nak minta tolong.. yup..akhirnya MamaFaMi dengan baik hatinya bagi resepi dan step by step camana nak bikin doh roti. Katanya, resepi ini dari FP Hanielieza.. thanks to tuanpunya resepi dan tuan kongsi resepi...
memula mmg suspen dok tunggu, agak2 menjadik tak roti aku nih... dlm kepala, dok ingat dari fp intan (nabialishad) dia buat red bean stolen ni..so main ingat aje camana caranya nak bagi roti nih jadik bentuk cengini... hehehhehe.. alhamdulillah...
dlm satu pack, aku letak 3 jenis foods : red bean bun, doughnut dan sausage roll. semuanya ada 30 pack (takut beb nak buat bebanyak... buatnya tak laku, naya aku nak ngabihkan...).. dlm pukul 12 tgahri, my friend call bgtau, 27 pack dah habis... oklah for the beginning kan?.. tahniah to myself!!!
nnt ade GP joran , my friend dah set nak more packs untuk diniagakan.. hehehhe... i've told you. it's a good start!!kan?..
oklah... itu sahaja..
next entry : family outing series 1/08..TunggUuuuuuuuuuUU
!!

5 comments:

MamaFaMi said...

Wahhh...gobu eh roti Cak! Donut pun cantikkk je...Next stall, ma tumpang dua kaki boleh? Dapat duit nak beli eskrim pun jadilah.. ahakss...acah je!

halimatul liza said...

waduh..waduh...cun banget roti mu nyah hehhe...terliur aku. x abis kalu, post ke aku skit tau...

3H said...

wah dah ada blogspot..

masyitah said...

geramnya tengok roti2 ni....
cak..saya ikuti fp cak,mula jumpa fp cak sebab search ttg maid le...
wah tahniah dah ada blog.
saya pun baru buat blog.

ummul masyitah said...

wah ni menggoda saya juga utk buat sendiri. nanti boleh la bljr dgn cak pula ya?