Wednesday, January 16, 2008

do u love ur job?

i did love my job. but i hate my boss. full stop.
skang nih rasa bosan, benci, geram, marah..

then tetiba ada offer job lain, yg mmg jauh dr dunia research (as what i'm currently bumped into)..camana?.
situasi 1
boss : lady boss - pushy- very² bossy-busy ntah apa yg dia busykan aku pun tak tau-
colleagues : A++
got my own room, no need to stay in cubicle, very privacy.
big boss : OK
potential in career dev : +++

situasi 2 (new place)
boss : lady boss, bossy
colleagues : ada 5 org sahaja, tp still x tau lagi kawan atau lawan
no room, no privacy, need to deal with lotsa ppl in house and outsiders as well.
potential in career dev : ++

aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

tp aku slalu ingat pesan abah...ikut hati mati..ikut rasa binasa..
kalau ikut hati aku diketika ini, i choose situasi 2..apa nak jadik jadik la.
kawan2 aku suruh pk byk2 kali...
aku dah malas nak pk.
tp kalau aku pilih no 2, maknanya aku mmg IKUT HATI...
kalau aku pilih no 2, aku IKUT RASA.. ate, camne?.

tak pe, balik kang aku try tanye kamal. tgk apa kata dia. tp aku dh tahu apa jawapan dia. IKUT AWAK.

aku mmg dah tak boleh thn dengan aku nye officer yg bossy ngalahkan anak raja ni. udah le bossy, ckp ikut sedap mulut busuk dia je.. tak pikir hati dan perasaan orang. aku pun orang la, bukan kucing.

BOSAN!!

4 comments:

halimatul liza said...

ko dpt offer kat mana nyah?? istikharah dah ke?

LyaLaily said...

hhehehehe,,,dah wat istikharah dah nyah... tp..iskk asik nampak opis lama gak... camno?

MamaFaMi said...

Jangan kutuk banyak-banyak aa... nanti blog plak kena block! Ahaksss....amponnnnn...

Anonymous said...

faham sangat situasi ana tu..sabar ek....