Thursday, April 7, 2011

marble choc cheese brownies



bleh tak, aku skrg tgh mengidam benda yg mmg aku kena buat sendiri. tak boleh tidak mmg kena buat. nak order, sure tak sama rasanya sbb aku mmg buat ni resepi sendiri. tidak la aku inovise this thing on my own. aku tgk few recipes pastu aku olah mana aku rasa leceh. aku ni malas buat kerja leceh2 rumit2 ni. nak yg senang aje. pemaleh le katakan. so, back in 2008-2009 aku gile mkn brownies. selalu order dr kawan. brownies dia mmg sedap. ulang2 aku order. sampai dia pindah dan tak buat bisnes ni dah baru aku stop order. so, tertanya2 aku mcmana brownies dia begitu sedap dan buat aku ketagih. lepas satu, satu aku order. tp dia tak buat choc-cheese combination. dia buat plain choc, choc=white chos (sedaps eh) dan choc + nuts. so, aku rasa, try la buat brownies choc n cheese. heheh, combination yg baik jugak.

so, nak buat ni terpulanglah masing2. ad eyg suke buat 2 layer betul2 bawah choc atas cheese. aku tak suke benda2 rigid. suke yg simple. so mcm tu lah ghope marble choc cheese aku. korang jgn tanya resepi, sbb setiap kali aku buat, seriously mmg aku campak2 aje. ha ha ha. kena tgk camana aku buat.
persoalannya, bila aku nak buat ni. tolonglah bagi aku sedikit kerajinan, untuk melunaskan keterliuran aku terhadap menda alah ini. huish.

2 comments:

maya amir said...

ni yg aku maleh bukak blog makan pagi2 ni.. aku suke gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrr choc cheese brownies ko tu cak.. sekali jek aku buat, fail..aku terus takmo buat.. ko buat tak deliver sampai ke jb? aku ngidam tetibe ni weyhhh...:)

CAK said...

camana boleh failed lak. ko le org pertama yg dpt resepi aku tuh.