Monday, January 4, 2010

lya dan laily

hari ni hari pertama lya ke skolah baru.
hari ni, hari pertama laily ke nursery tak berteman.
hari ni, hari pertama di thn 2010 aku punye digitime kompom kaler merah.
sbb..
1. ayah dia lupa masukkan beg skolah lya dlm keta. yg ade beg nursery aje. aku kena patah balik.ade hikmahnya tuh.
2.lori sampah accident di lane kedua MRR2 aku nak ke opis. jammed.
3. laily tamplom buat hal tanak skool (nursery) today..

oh...mlm tadi sblm tido..layan laily jap. ajar dia alif ba ta..
sampai huruf lam alif dia sebut - lamalash...
hamzah - adam...
ya-ya..
wassalamu -salamlekom.

laily laily... pastuh dia nyanyi lagu air psg dalam..surut pukul tiga..
bla bla bla..smapai one part "itik tebelo ayam mangang"
heh
ntah mane dia dpt ajaran sesat nih. kompius aku.

smlm buat jualan tudunga riapan di rumah.
alhamdulillah.
jualan memberansangkan dan mendpt sambutan.
akan buat satu lagik jualan before deliver april ni.
terima kasih yg sudi dtg rumah kecik aku tuh.

since ramai yg dtg dan mintak aku online kan business tudung ni, lps nih aku update kat blog ni la kot.
tp, aku mls betul nak pos2 ni.
aku benci gi pos opis.
so, ape aku blh buat...
korang cop/tweet/book kat gambar yg aku upload.
then dtg amik.
klu nak suruh aku pos jugak aku bleh pos
tp krg kalau muka dia tak muat, mcmana aku nak alter.
sbb tuh aku prefer klu korang try depan aku, dan aku jahit on the spot.
bukan aku jahit.partner aku jahit.
hehehe.

mana dapat org jual tudung, harga murah pastuh bleh lagik ko nak alter dgn FOC.
ade??? tak de kan....
aku la orangnya..
mane ade org jual tudung, sambil mkn-mkn kek yg fresh kuar dr oven , ade bihun, tea-o, puding jagung yg sedaps sehingga menjilat loyang.. ade?? tak de kan..
aku la orangnya..yg buat semua tuh.

dpt mkn free, dpt hadiah kecik, dpt tudung murah, ade servis baikpulih.
ha...
ape tunggu lagik..
call aku, aku dtg tmpt korang utk kirai tudung aku. ARIAPAN.

eh bukan tadik kite cerita psl anak ke?? ehmm bolehlah....

6 comments:

Faris Daniel said...

bantai ajer ana..tajuk pasal anak tapi citer ariapan lagik masyuk hehehe
biasaah tue..en kamal gelabah jugak ke 1st day keje thn 2010 sampai lupa beg anak hehehe...peace

sue.anne.na said...

oi oi.. kalo ko datang umah aku dengan tudung ariapan nanti ada tak bihun goreng sumer? aku tuntuttttttttttttttt....

maya amir said...

hahah..nmpk sgt ko skang hotak bisnes nyah... tajuk anak, isi bisnes! sib baik anak ko idak kecik ati...hehehe...

CAK said...

mart: ngeh ngeh ngeh. kamal kelam kabut gak.. sbb tahu first day sure jln jammed kan... dia kuar awal..

anne: tak de la. event tuh kat rumah aku baru ade bihun goreng ..kan mart kan... rugi woooo...

maya: laily pun dah otak bisnes hang tau..org dtg je, terus dia bawak kuar keronsang, tudung, scarf bagai suruh prg beli wpun org tuh dtg nak baiki jamban.. wakkakakakaka..

mierafaziera said...

Lailyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!waaaaaaaaaaaaaaaaaakakkaaaaa...!!!!!erlior aku dengor kek baghu keluor dr oven tu cakkkkkkkkkkkkkkk!!dapppppppppppppppppp!!:D

Anonymous said...

akak nak tgk juga tudung ariapan. pls email me shayz_07@yahoo.co.uk