Friday, November 6, 2009

biz.. cash flow.. time..

oh..usah terpedaya.
tajuk sahaja dlm bhs omputeh.
selebihnya bhs aku la..
aku tak reti ckp omputeh bertabur2 ni.
grammar lintang pukang.
akak aku slalu ckp, ko ckp english bunyi jawa.
no hal.

aku sedikit (byk beno nya) bz skang nih.
kdg2 rasa mcm menjerat diri sendiri pun ada.
org biz, aku pun nak berbisnis.
oh,.. andai korang belum tahu.. aku bisnis tudung.
tudung ariapan. mcm2 brand ada...
ariacak...ariana.. mcm2 nama kawan2 aku bagi.
bg yg minta online kan biz nih, aku minta maaf.
aku lebih suka korang cuba dulu, klu elesa dan kena dgn muka, baru amik
so, skang aku menega tudung..

pastuh, hujung minggu, aku dpt tempahan buat cupcakes dan brownies
sudah 2 hari aku tido jam 1 pagi.
smlm aku bangun jam 4 pagi, lps tunggu cupcake sejuk.
deco.
alhamdulillah... berbaloi, tp letih.
dengan keadaan aku berbadan dua (yucccks..geli aku perkataan nih)..
dengan keadaan aku sedang preggy 4 mths lebih kurang nih,..
mujur perut aku masih belum besar.
by january aku stop amik tempahan cupcakes.brownies ok lagik.
yg letih bile nak basuh utensils.
laki aku ckp jgn mengeluh, awak yg offer..
oklah... aku diam.. tp mintak dia tolong la..
mop lantai, lap meja.. jaga anak, tidokan anak..
heh..

mase?? mcm biasa..bisnesswoman kompom la bz.
tp aku suke, sbb home based biz nih idak le menjarakkan aku dgn anak2 dan laki aku.
bile nganto cupcake/brownies... pergi sama.
balik dr nganto kek, mkn sama2...
pergi hantar tudung, laki aku drive.
aku mane reti jln sana/i.
tak survive aku hatta gi KL.
amik stok tudung sama-sama.
normally weekend sambil amik/jual stok, kami jln2 cari makan.
dah jauh kami jln.
tenpat yg kami tatau, sama2 carik wpun tanpa GPS. hebat.
bukankah itu merapatkan hubungan suami isteri..kan?

ok.tamat, apa yg aku nk highlight kat sini...
sejak berbisness... aku dah lupe mcmana masak kari, singgang ikan, lomak cili api, goreng ikan, rebus maggi, goreng bihun, buat cekodok bilis....
anak aku pun makin hebat memilih mknn dr breakfast sampai supper.
breakfast roti ngn telur separuh masak. teh tarik.
tghari mkn mekdi, kfc, pizza, burger king.
mlm nasi ayam ciken rais shop, mee goreng mamak.. sup pantai murni tomyam. laici .teh o ais.
supper... roti tisu 1 ane... nan cis wof tandoori. teh sarbat. eh teh tarik.

oh, gagalnya aku.. memberikan air tgn aku pd anak2 dan suamiku.. klu dulu hari2 inilah yg aku tak pernah failed.
tak boleh jadik!

5 comments:

mierafaziera said...

Konpem jutawan kawan aku nih ujung tahun nihhhh!!!!aku doakan kor terus mashukkkkkkk!!!!

CAK said...

alhamdulillah mira... jgn putus doa utk aku.. hang pun, aku doakan bertemu kebahagiaan dunia akhirat.. amin...

fauzi-maya said...

wahhh cak..murah rezeki nih..alhamdulillah.. bleh belanja aku mehhh..heheh

leezsa said...

sakan ko berbisnes....tp dah lama plak x masak eh errrkkkkkkk......

Anonymous said...

Ana!

Congrats for being pregnant...bestnya. Tak ada FB ke?
Add la I.
Hopefully after this my turn pulak preggie..
Take care ok!

Hanan